Mediji o nas

Ta mesec ste naju lahko opazili v reviji Naš dom, ki je izšla 1. decembra 2017. Zelo sem se razveselila, ko me je o tem obvestil tudi urednik revije. Poleg tega pa sem revijo Naš dom bolj pogosto prebirala v času, ko sem še živela v Ljubljani. Mogoče me je pritegnil že sam naslov, saj sem v tem času študirala notranjo opremo, sicer pa so mi članki bili vedno pri srcu. Zato sem bila še toliko bolj vesela, da bova objavljena v reviji, ki jo rada prebiram. Prispevek je bil kratek, sicer pa vsi vemo, da “manj je več”. (:Citirano iz revije Naš dom:

“Polnjeni so z oblovino lesa cemprina, zato nas vonj vzglavnika popelje v naravo, kot bi imeli gozd v spalnici.

Cemprin ustvarja prijetno aromaterapijo in deluje izredno pomirjevalno, sprošča telo in duhater pomaga, da je naše dihanjebolj umirjeno. Študije so pokazale, da nam lahko tak vzglavnik preko noči prihrani do 3500 srčnih utripov, umiri dihanje, krepi krvni obtok, regulira živčni sistem in hrati pozitivno vpliva na naše duševno stanje.

Sweet.dreams sta si zamislila in izdelala Simon in Anja Štampar iz podjetja VariusDesig; njuna ideja za zdrave vzglavnike se je zgodila lani, ko sta se na božičnem sejmu v Nemčiji spoznala s cemprinom. Nekaj posebnega je tudi nostalgična prevleka za njun vzglavnik, narejena je iz mešanice bombaža in lana in je na voljo v dveh velikostih in v dveh različnih potiskih, ki spominjajo na tradicionalne vzorce naše kulturne dediščine s pridihom modernega.”

 


Sladko spanje na lesu… so zapisali v Reviji Preventiva.

Kot sem že večkrat zapisala, sva bila v letošnjem letu precej opazna. Kljub vsemu, da sva še vedno na začetku najine podjetniške poti, sem tako vesela, da naju opazijo širši mediji. V današnjem času vsaka referenca pride prav.

 

 

Citirano iz revije Preventiva:

“Simon Štampar in žena Anja iz podjetja Varius design sta povezala naravo in kreativnost. Lani sta ustvarila prvi vzglavnik s polnilom iz lesa. Za zdravo spanje in lepe sanje. Vzglavnik, ki sta ga poimenovala Sweet dreams, je prejel tudi priznanje Mestne občine Celje.
Ideja za vzglavnike se je rodila lani, na božičnem sejmu v Nemčiji, ko sta se spoznala s cemprinom pojasnjuje Štampar: »Žena Anja, ki je sicer dizajnerka, si je umislila, da bi se začela ukvarjati z vzglavniki. Ker se ukvarja z dizajnom, so takšni tudi vzglavniki. Dizajnirani. Vzorec na vzglavniku spominja na slovenski kozolec. Novembra sva videla les, decembra pa že naredila prvi vzglavnik.« Cemprin je visokogorska drevesna vrsta bora, ki jo najdemo v Alpah in v Karpatih. V Sloveniji pa cemprin najdemo samo na Smrekovci, Raduhi in Peci. Cenovno je med najdražjimi na trgu a so znanstvene raziskave avstrijskega inštituta za zdravstveno tehnologijo pokazale, da se na posteljah iz cemprina kvalitetnejše spi. Različne znanstvene študije so dokazale, da les cemprin prihrani na noč tudi do 3500 utripov, pozitivno vpliva na duševno zdravje, krepi krvni obtok in regulira živčni sistem.
Vzglavnika, ki sta mešanica bombaža in lana, sta na voljo v dveh velikostih in v dveh različnih potiskih, sicer jo je možno potiskati tudi po naročilu. »Potiskana grafika na vzglavniku v nas vzbuja nostalgične trenutke, ki spominjajo na tradicionalne vzorce naše kulturne dediščine s pridihom modernega stila,« še dodaja Štampar. Če se vzglavnik po letu in pol »posede«, stranki brezplačno dostavijo novo polnilo.
Za vzglavnik odštejemo med 38 in 69 evrov.”
Članek si lahko preberete tudi na povezavi spodaj:
http://www.preventivarevija.si/index.php/modni-trendi/544-sladko-spanje-na-lesu