LEPI NA POGLED. PRIJETNI NA
DOTIK. IN DIŠEČI PO VONJU!

Dotaknejo se skoraj vseh naših čutov, razen okusa… Vzglavniki s cemprinovim polnilom nas na prvi pogled prepričajo z unikatno grafiko, ki v nas vzbudi nostalgične trenutke, ki spominjajo na tradicionalne vzorce naše kulturne dediščine s pridihom modernega stila.

Preprosta oblika s cemprinovim polnilom vzbudi naše čute vonja, saj skrbno izbran les cemprin oddaja prijetno svež vonj, ki blagodejno vpliva na naš spanec. Pozitivni učinki lesa cemprina na nas delujejo izredno pomirjevalno. Znanstvene raziskave so pokazale, da so ljudje, ki so imeli ob sebi vonj cemprina, hitreje zaspali in se zbudili veliko bolj spočiti.

ZAKAJ SWEET.DREAMS POVŠTRI?

Sweet.dreams kot sladke sanje.
Vonj švicarskega bora ali cemprina nam pomaga pričarati globok in sproščujoč spanec - zaspimo hitreje in bolje spimo. Poleg njegove prijetne arome pa tudi krepi naš krvni obtok in duševno odpornost ter na povsem naraven način uravnava delovanje živčnega sistema. Zjutraj se boste zbudili ne samo naspani, ampak tudi spočiti.

VEČ O CEMPRINU

Švicarski bor ali cemprin (znanstveno Pinus cembra) je starodavno in zelo trdoživo drevo, ki spada v družino belih borov. Na našem planetu je uspeval že pred 7000 leti. Raste zelo visoko in v težkih pogojih. Nekdaj je bil švicarski bor zelo razširjena drevesna vrsta, danes pa uspeva le še na odročnih alpskih področjih. 

Največ švicarskega bora raste v centralnih in južnih Alpah, ki zajema področja Avstrije, Švice, severne Italije in jugovzhodne Francije. Pri nas v Sloveniji najdemo to drevesno vrsto le še na območju Smrekovca, Raduhe in Pece.

Drevesa cemprina so podobna sibirskemu boru, ki ga nekateri botaniki obravnavajo kot podvrsto cemprina. Razlikujeta se po velikosti storžev, pri čemer so sibirski malo večji. V višino seže do 35 m visoko, njegova povprečna starost pa doseže od 200-400 let. 

Cemprin je zelo cenjena drevesna vrsta z znanstveno potrjenimi pozitivnimi učinki uporabe. Je pa slabost tega lesa, da je težko dostopen in redek, zaradi česar je tudi visoko cenoven.

ALI STE VEDELI?

Znanstvene raziskave so pokazale, da nam vonj cemprina upočasni bitje srca. Srce prihrani do 3.500 srčnih utripov na dan, kar pomeni, da lahko počiva eno uro na dan. V enem letu tako srce počiva kar 15 dni.

MNENJA ZADOVOLJNIH STRANK

  • "Blazina mi je super, lepo se prilagodi vratu. Sprva sem malo manj napolnila, da sem se navadila, potem pa pocasi dodajala polnilo. Pa tudi disi mi lepo. Bo zdaj sprobal se moz, ce mu bo ok, da nabavimo se zanj." Sabina Gruden
  • "Naj vam povem, da ne bi mogla spati več na drugih povštih kot so vaši. To je nekaj najboljšega kar sem si privoščila zase. Najlepše se vam zahvaljujem in vam želim uspešno poslovanje in veliko zadovoljnih uporabnikov." Helena Pivk
  • "Moja hčerka obožuje cemprinov vzglavnik. Si ga je kar prisvojila za svojega tako, da bomo morali očitno naročiti še enega." Živa J.