LEPI NA POGLED. PRIJETNI NA
DOTIK. IN DIŠEČI PO VONJU!

Dotaknejo se skoraj vseh naših čutov, razen okusa. Vzglavniki s polnilom lesa nas na prvi pogled prepričajo z unikatno grafiko, ki bo v nas vzbudila nostalgične trenutke, ki spominjajo na tradicionalne vzorce naše kulturne dediščine s pridihom modernega stila.

Preprosta oblika z zdravilnim in učinkovitim polnilom pa vzbudi naše čute vonja, saj načrtno izbran les cemprin oddaja prijeten in svež vonj, ki blagodejno vpliva na naš spanec. Pozitivni učinki lesa cemprina na nas delujejo izredno pomirjevalno.

ZAKAJ SWEET.DREAMS POVŠTRI?

*sweet.dreams kot sladke sanje*
Lesno polnilo cemprina s svojim svežim vonjem pričara globok in sproščujoč spanec, ki poleg prijetnega vonja s svojo zdravilno močjo krepi krvni obtok in duševno odpornost in na povsem naraven način uravnava delovanje živčnega sistema. Zjutraj se boste zbudili ne samo naspani, ampak tudi spočiti.

VEČ O CEMPRINU

Cemprin, kot v slovenščini imenujemo vrsto visokogorskega bora, izhaja iz latinskega imena Pinus cembra, v Nemčiji pa to drevesno vrsto imenujejo die Zirbe.

Cemprin raste v Alpah in Karpatih. V Sloveniji ga lahko vidimo rasti le na področjih Smrekovca, Raduhe in Pece.

Drevesa cemprina so podobna sibirskemu boru, ki ga nekateri botaniki uvrščajo v podvrsto cemprina. Ta in sibirski bor se razlikujeta v velikosti storžev, pri čemer so storži sibirskega bora nekoliko večji. Cemprin je zelo cenjena drevesna vrsta, ki je na trgu med dražjimi.

ALI STE VEDELI?

Študija je pokazala, da les cemprina med spanjem prihrani več kot 3.500 srčnih utripov na noč. Rezultati so dokaz umirjenega utripa in blagodejnega vpliva na naše srce.