Z unikatnim svetilom si boš v prostor pričaral/a prav posebno vzdušje, saj je s svetlobo močno povezano kako dojemaš prostor.

Če si želiš pričarati občutek udobja, zavetja, varnosti in ljubezni, potem je zate primerna topla-bela svetloba. Definitivno je najbolj ugodna tista svetloba, ki se čim bolj približa naravni. Je pa odvisno od namembnosti prostora in tvoje presoje kakšen tip svetlobe boš izbral/a.

SVETLOBA

"Lahko nam razsvetljuje stanovanja, ulice, mesta; lahko napolnjuje avro, srce, razum. Lahko je očitna, vidna otipljiva, lahko skrivnostna, nedoumljiva, misterično ponotranjena. Svetloba! Od nekdaj je predstavljala enega najpomembnejših elementov življenja, pa naj gre za njeno fizično ali notranjo, duhovno obliko. Ob svetlobi sonca, sveče, svetilk smo se od nekdaj rojevali, ob svetlobi sonca, sveče svetilk, odhajamo iz tega sveta, svetloba nas spremlja ves čas našega bivanja tu in svetloba nas sprejme, ko zapustimo ta svet" (Vir: http://cdk.si/soutripanje/st30/izkusnja_svetlobe.htm, 10.07.2015).

“Vid je seveda zelo pomemben za zaznavanje našega prostora, vendar ni pomembno le tisto kar vidimo, temveč to, kako dojemamo”.

S toplo-hladnim kontrastom dveh materialov sva želela oživeti čut tipa. Beton na otip deluje hladno in nas opominja, da nič ni večno. Dojemamo ga kot nekaj surovega, mrtvega, minljivega …

Medtem ko les na otip deluje prijetno in toplo. Betonu se postavlja nasproti z občutkom prijetnega, živega in večnega.

Želiva si, da bi ti kombinacija naravnih materialov in svetlobe pričarala tisti prijeten občutek, ki mu Danci pravijo Hygge trenutek ali “umetnost ustvarjanja intimnega vzdušja”.

Kolekcija edinstvenih svetlobnih teles združuje svetila viseče, stenske in dekorativne svetilke. Prav vse pa lahko umestimo v več različnih stilov dekorja. Kolekcija svetil se bo prijetno dopolnila k industrijskemu, modernemu in hkrati tudi podeželjskemu stilu.

S kolekcijo svetil sva želela poudariti, da svetloba ne bi smela biti samoumevna. Danes gledamo na to kot na nekaj povsem običajnega. Želiva si, da bi na oblikovani izdelek gledali kot na svetlobno telo, ki oddaja prijetno toplo energijo in se pri tem zavemo pomembne vloge svetlobe, ki predstavlja simbol življenja.

V prihodnje si želiva, da ti bova lahko predstavila vedno več podobnih unikatnih produktov. Spodaj poglej galerijo izdelkov.