KDAJ SI SE V MIRU IN UDOBNO NAMESTIL/A V TVOJ NAJLJUBŠI KOTIČEK IN PREBRAL/A KNJIGO, SPIL/A SKODELICO KAVE ALI PREPROSTO UŽIVAL/A V TRENUTKU?

OKVIR Z ILUSTRACIJO ČAS ZAME

Žal nimam čarobne paličice, da ti bi ti lahko podarila nekaj dragocenega časa, sem pa ZATE ustvarila kolekcijo izdelkov, ki te bodo spomnila, da odložiš vse stvari in si nameniš nekaj minutk samo ZASE.

Povod za kolekcijo je bil ta, da v zadnjem obdobju svojega življenja nisem imela časa zase, za družino in prijatelje. Resno sem se vprašala kaj je smisel tega življenja, če ne morem biti poleg svojih otrok in jih opazovati kako odraščajo, sama pa osebnostno rasti in z eno besedo - živeti.

Ne vem kako je pri tebi, ampak vedno bolj opažam bitko s časom pri večini ljudi. Dogovarjanja s prijatelji o tem kdaj se bomo sestali pa je naenkrat postal velik izziv. Zaradi obveznosti, ki jih ima vsak posameznik se je v današnjem času res težko uskladiti. Naša dogovarjanja o datumu druženja povprečno trajajo od meseca do dva, preden se resnično lahko sestanemo.

Ali ni žalostno, da v tem hitrem tempu življenja nimamo več časa za lastnega sebe? In to, da vsak dan brezglavo hitimo in se nimamo časa ustaviti in uživati v stvareh in z ljudmi, ki jih imamo radi? Kako se pa tebi zdi? Si ti srečnica/srečnež, ki ima dovolj časa?

SVEČKA ČAS ZAME

Še en razlog za nastanek kolekcije je bilo spoznanje, da mi moja nova služba ne prinaša zadovoljstva, čeprav sem to izkušnjo resnično potrebovala, da sem prišla do tega uvidenja. Kljub temu, da so mi vsi govorili, da ustvarjam čudovite stvari in da naj vztrajam dalje pri svojem poslu, sem se znašla v začaranem krogu, predvsem pa mi je primanjkovalo samozavesti in vztrajnosti, zaradi česar sem čutila tudi finančno stisko.

Zato sem edino rešitev videla v tem, da si poiščem službo. Hitro sem ugotovila, da mi služba ne prinaša notranjega zadovoljstva in miru kot mi ga je delo, ki sva ga začela skupaj z možem. Minilo je malenkost manj kot leto, da sem prišla do spoznanja, da so me stvari, ki sem jih delala pred nastopom službe v bistvu osrečevale, le da nisem imela dovolj poguma in samozavesti, da vztrajam.

Življenje je pač vijugasto z neprestanimi vzponi in padci. In, ker se nam skozi naša življanjska obdobja dogaja veliko sprememb, moramo ves čas delati na sebi in si vzeti čas za rast.

Zase ne morem reči, da mi perfektno uspeva, se pa trudim iz dneva v dan in si enako želim ZATE.

Želim si, da najdeš svoj mir in čas.

SLIKA ZA OPOMNIK IN SPALNA OČALA,

DA SI VZAMEŠ ČAS ZA SPROSTITEV

Kot vidiš se vse vrti okoli ČASA in od nas je odvisno kako ga bomo izkoristili. Sami smo odgovorni za naša dejanja, uspehe, odločitve in kam in za koga namenjamo svoj dragoceni čas. Zelo radi si govorimo: "Samo še to postorim, potem pa si vzamem malo časa" ali "Samo še oblačila zložim, potem pa se res pridem s tabo igrat" itd. V bistvu se vse skupaj sliši precej žalostno...

Kako to ustaviti?
Žal nimam čarobne paličice, ki bi ti dala več časa, sem pa želela dati v svet izdelke, kateri te lahko spomnijo - če jih imaš v prostoru seveda in jih večkrat vidiš, da se ustavi in si nameni nekaj minutk za tebi ljube stvari.

Koristno izkoriščen je tudi čas, ki ga nekomu nameniš ali mu posvetiš lepo pozornost ob rojstnem dnevu, obletnici ali kar tako, ker ga imaš rad/a.

Podari sebi ali bližnjim ČAS z izdelki iz nove kolekcije Čas zame ali s kakšnim drugim unikatnim izdelkom iz ponudbe.