Z LESENIM NAKITOM SE JE ZAČELA PISATI ZGODBA VARIUS DESIGN

Z izdelavo lesenega nakita se je pravzaprav začela pisati zgodba VariusDesign. Leta 2012 sem zaključevala Višjo Lesarsko šolo - smer Oblikovanje materialov v Mariboru, kjer sem se spoznala z lesom in se vanj, preprosto, zaljubila.

Svojo strast do oblikovanja lesenega nakita sem nadgrajevala in ga kombinirala z različnimi materiali - rečnimi kamni, filcem, prejico ipd. Vedno sem rada primerjala, zlagala in kombinirala oblike ter kompozicijo, zato je tudi nastala blagovna znamka Varius, ki izhaja iz latinske besede in pomeni raznovrstno, drugačno in pestro. Prav takšni so bili moji prvi kosi lesenega nakita.

Blagovni znamki sva nato dodala besedo Design, torej Varius Design, ki pomeni mnogo več kot samo oblikovanje lesenega nakita.

Rokovanje z lesom me pomirja in navdihuje, da se izražam skozi oblike. Hkrati pa do lesa oziroma do narave čutim spoštovanje in temu tudi primerno rokovanje.

Med mojo drugo nosečnostjo sem se pobližje spoznala z eteričnimi olji doTERRA, zato se je rodila nova ideja, da oblikujem aromanakit. S tem namenom je tudi nastala zapestnica Esenca.

V spletni trgovini boste našli tudi druge kose unikatnega nakita.