NAČRTOVANJE

notranje opreme

"Dom mora biti bistveno več kot kraj, v katerem zvečer ležemo k počitku."

Načrtujem ti funkcionalno urejen prostor s 3D vizualizacijo

Sigurno si že kdaj stopil/a v prostor, kjer vlada občutek, da je vse tako kot mora biti. Prav tako pa si zagotovo že kdaj tudi stopil/a v prostor, kjer si dobil/a občutek, da nekaj ni prav. Se strinjaš?

Prostor na nezavedni ravni močno vpliva na naše razpoloženje, zato je še kako pomembno, da se načrtovanja notranje opreme lotimo premišljeno.

Kako se bomo počutili v prostoru je odvisno od večih dejavnikov, med najbolj pomembnimi pa so svetloba, barve in materiali.

Preden se odločimo za izbiro barv v prostoru, moramo poznati psihologijo barv in glede na prostor izbirati takšno, ki bo imela na nas pozitiven vpliv. Seveda pa to ni tako enostavno, saj vsak posameznik zaradi spola, starosti, razpoloženja in značaja drugače dojema neko barvo. Dobro je, da poznamo vsaj osnovne značilnosti barv in jih znamo smiselno uskladiti glede na prostor, barvo pohištva in drugih dodatkov.

Tako kot barve so zelo pomembni materiali. Z naravnimi materiali kot je npr. les se bomo počutili bolj povezane z naravo in si ustvarili bolj toplo in prijetno harmonično okolje.

Kaj pa svetloba?

Svetloba je od vseh dejavnikov še najbolj pomembna. Dobro je, da v prostor spustimo kar največ naravne svetlobe, zato moramo poskrbeti, da ima naš dom dovolj velike steklene površine, ki so smiselno načrtovane glede na lego neba in funkcijo prostora.

Kadar naravne svetlobe ne moremo zagotoviti, moramo ukrepati s pravilno osvetlitvijo prostora. Pri tem pa moramo vedeti, da nekateri materiali in barve svetlobo vpijajo, spet drugi jo odbijajo. Spet je odvisno, čemu prostor služi. V spalnici se pričakuje drugačna osvetlitev kot v kuhinji ipd. Definitivno pa s pomočjo svetil definiramo nek prostor.

Najem notranjega oblikovalca ti prihrani denar, čas in slabo voljo.

Načrtovanje doma je lahko zelo stresno, zato ti lahko jaz prihranim tvoj dragoceni čas in ti svetujem pri pravilni izbiri notranje opreme, barv in drugih dodatkov. Ena izmed prednosti je tudi ta, da lahko na tvojo željo, pri nama naročiš izdelano pohištvo po meri ali pa se odločiš za nakup najine svetilke ali kakšnega drugega že narejenega kosa pohištva. Na ta način ubiješ dve muhi na en mah, saj je načrtovanje, v primeru, da se odločiš za izdelavo pohištva po meri, ugodnejše, pohištvo pa izdelano z manj zapleti, saj zadevo v tem primeru že poznava od začetka našega sodelovanja in načrtovanja. Samo če želiš in brez obveznosti. 🙂
Svetujem ti pri pravilni izbiri notranje opreme, barv in drugih dodatkov in ti s 3D vizualizacijo razrešim vse tvoje dvome.

Kdaj najeti oblikovalca notranje opreme?

- če ne veš kje in kako začeti z opremljanjem svojega doma;
- imaš idejo, ampak potrebuješ pomoč, da vse skupaj spraviš v smiselno celoto;
- nimaš prostorske predstave, kako bi naj izgledal tvoj sanjski prostor;
- želiš si doma, v katerem bi se počutil/a udobno in varno.

Primer 3D vizualizacije.

TVOJE DOBRO POČUTJE JE ODVISNO OD PROSTORA V KATEREM BIVAŠ

In če se ti zdi pomembno, da se boš v tvojem domu prijetno počutil/a, ti lahko pri tem pomagam.

Mogoče še na kratko o meni in moj pogled... Sem diplomirana dizajnerka notranje opreme in vedno mi je bilo pomembno, da se dobro počutimo znotraj telesa in prostora, zato ni čudno, da sem začela vedno bolj združevati oblikovanje in wellness v eno tako celoto. Kot sem že omenila, prostor v katerem se nahajamo, na nezavedni ravni močno vpliva na naše razpoloženje. Zato je super, da si okolje v katerem bivamo, delujemo in ustvarjamo, naredimo prijeten, topel in domač.

Kot oblikovalka notranje opreme ti lahko s pravilno postavitvijo notranje opreme pomagam, da bo ta barvno in funkcionalno dobro razporejena, ti pa v njej udobno nameščen/a.

Ker pa seveda ni dovolj, da samo smo znotraj nekega prostora, ampak, da se tudi dobro počutimo znotraj telesa, je pomembno, da si znamo vzeti ČAS ZASE, se začnemo bolj zavedati pomena wellnessa in se naučimo uživati v drobnih stvareh. Pri teh drobnih ritualih so meni v različnih obdobjih življenja na pomoč priskočila eterična olja, s katerimi lahko z aromatično uporabo (difuzorjem) poskrbimo za bolj čist zrak v prostoru, podpremo naš dihalni, prebavni, imunski, sistem in ugodno vplivamo na naše razpoloženje.

Sama pravim, da z uporabo difuzorja, ki razpršuje eterična olja po prostoru, poskrbimo za najboljše možno vzdušje, ki mu sama pravim "hygge vzdušje". Hygge je danski izraz za umetnost srečnega življenja, ki nas uči umetnosti sprostitve. Danci veljajo za enega izmed najsrečnejših narodov na svetu, njihovo bistvo sreče pa najdemo v filozofiji bivanja, ki ji so jo poimenovali hygge.

Na nek način lahko Hygge povežemo z občutkom pripadnosti in topline, trenutku udobja in zadovoljstva, vse to pa je še kako povezano s prostorom.

TUKAJ si lahko prebereš več o novi kolekciji ČAS ZAME, s katero te želim spodbuditi, da si vzami čas in uživaj v najljubšem kotičku tvojega doma.

Če bi rad/a, da se v tvojem domu prijetno počutiš, ne pusti času čas... in mi piši že DANES. Pošlji povpraševanje na anja@varius-design.com. Potrudila se bom odgovoriti v čim krajšem možnem času.

Med tem ko čakaš na odgovor pa lahko pokukaš v trgovinico in si že zdaj pričaraš prijetno vzdušje s katerim od najinih izdelkov iz ponudbe
ali
si TUKAJ preneseš BREZPLAČNO e-knjižico z naslovom: 10 TOP SESTAVIN ZA PRIČARANJE PRIJETNEGA VZDUŠJA ALI DANSKEGA SLOGA HYGGE V TVOJ DOM.