Povezani z naravo

NAJINA ZGODBA

SVA ANJA IN SIMON

Partnerja in oblikovalski tim. Spoznala sva se na Lesarski šoli v Mariboru, kjer sva poleg ljubezni odkrila tudi najino veliko strast do lesa. Od takrat dalje sva se preizkušala v najrazličnejših produktih iz lesa v kombinaciji z drugimi materiali, danes pa za vas ustvarjava izdelke, ki so drugačni in pestri po svoji obliki in zgodbi.

Združuje naju les, iz katerega za vas ustvarjava okolju prijazne izdelke. Verjameva v nepopisno moč lesa, ki nas navdihuje s svojimi pozitivnimi lastnostmi. Vonjem. Teksturo. Barvo. Sijajem. Edinstvenostjo in unikatnostjo.

ZAČETEK

Vse se je začelo na študiju oblikovanja na Lesarski šoli v Mariboru, kjer sva se spoznala. Takrat so se najini spretni prsti prvič “spoznali” z lesom in od tistega časa dalje predstavlja les glavno surovino najinih izdelkov.

VARIUS

Beseda Varius izvira iz latinščine, pomeni pa raznovrstno, drugačno in pestro, kot so pestri najini leseni izdelki, ki se glede na funkcijo in namen kažejo v različnih oblikah.

Varius je sprva predstavljal blagovno znamko lesenega nakita, danes pa pod svojim okriljem predstavlja širši sklop unikatnih produktov; vsakega s svojo edinstveno zgodbo.