eu4xlvuasz51smvhdwhfaf7m3vyjo1

Sva Anja in Simon, mož in žena ter hkrati oblikovalski tim. Spoznala sva se na Lesarski šoli v Mariboru, kjer sva poleg ljubezni odkrila tudi najino veliko strast do lesa. Od takrat dalje sva se preizkušala v najrazličnejših produktih iz lesa v kombinaciji z drugimi materiali, danes pa za vas ustvarjava izdelke, ki so drugačni in pestri po svoji obliki in zgodbi.

Najina vizija je oblikovanje lesenih izdelkov, ki pustijo vtis. Predvsem želiva “videno” povezati s prijetnim občutkom. Izdelkom želiva dati posebno noto, kjer za enostavnostjo oblike obstaja še nekaj več.

V okviru sejma Ambienti sva bila izbrana med TOP IDEJE 2019, kjer sva se predstavila z najino Kolekcijo svetil iz lesa in betona. Kolekcijo sestavljajo viseča, dekorativna in stenska svetilka.

“Vid je seveda zelo pomemben za zaznavanje našega prostora, vendar ni pomembno le tisto kar vidimo, temveč to, kako dojemamo”.

S toplo-hladnim kontrastom dveh materialov sva želela oživeti čut tipa. Beton na otip deluje hladno in nas opominja, da nič ni večno. Dojemamo ga kot nekaj surovega, mrtvega, minljivega …

Medtem ko les na otip deluje prijetno in toplo. Betonu se postavlja nasproti z občutkom prijetnega, živega in večnega.

Želiva, da bi vam kombinacija materialov in svetlobe pričarala tisti prijeten občutek, ki mu Danci pravijo Hygge trenutek ali “umetnost ustvarjanja intimnega vzdušja”.

Kolekcija edinstvenih svetlobnih teles združuje svetila viseče, stenske in dekorativne svetilke. Prav vse lahko vmestimo v več različnih stilov dekorja. Kolekcija svetil se bo prijetno dopolnila k industrijskemu, modernemu in hkrati tudi podeželjskemu stilu.
S kolekcijo svetil sva želela poudariti, da svetloba ne bi smela biti samoumevna. Nekdaj je priprava ognja pomenilo “sveto” opravilo in posebno čast tistemu, ki je zakuril ogenj.

Danes je to nekaj popolnoma običajnega. Zato si želiva, da bi na oblikovani izdelek gledali kot na svetlobno telo, ki oddaja prijetno toplo energijo, kjer se zavemo pomembne vloge svetlobe, ki predstavlja simbol življenja.

V prihodnje si želiva, da vam bova lahko predstavila vedno več podobnih unikatnih izdelkov.